Hvorfor faldt Tyskland så dybt?
Resumé af artikel i 'Et ord fra Jerusalem' (norsk udgave, nr. 8/2000).

Ved diakon Eskild Skov Særkjær

Rejsesekretær Arvid Bentsen beskriver først den rundrejse i Europa, som han foretog sammen med sin familie, og hvor de bl.a besøgte  5 koncentrationslejre, og kom bl.a også ind i gaskamrene, hvor så mange mennesker blev kremeret. Derefter stiller han følgende spørgsmål: "Hvad kunne få en nation som Tyskland til at synke så dybt i ren djævelskab?" Efter dette alvorlige spørgsmål beskriver Arvid Bentsen følgende om 'Satans trone' og 'Ishtarporten', som er Tysklands forbandelse:

'Satans trone' fra Pergamon til Berlin.

Jeg tror, at jeg fandt svaret på Pergamonmuseet i Berlin, eller i alle fald en del af det. Blandt de relieffer og statuer, som tyskerne havde samlet fra alle verdensriger, var der noget, som fuldstændig dominerer museet, nemlig 'Satans trone', som stod i Pergamon i Lilleasien (i dag Tyrkiet). Noget andet, som også dominerede museet, var indgangsporten til Babylon fra Nebukadnesars tid.

I Åbenbaringsbogen 2:12-13 står der:

'Skriv til menighedens engel i Pergamon. Dette siger han, som har det tveæggede, skarpe sværd: Jeg ved, hvor du bor, dér, hvor Satans trone står, og du holder fast ved mit navn og fornægtede ikke troen på mig i de dage, da Antipas, mit trofaste vidne, blev dræbt hos jer, dér, hvor Satan bor...'

Pergamon og alteret dér, var center for kejserlig tilbedelse på Johannes tid. Prisen for at nægte at anerkende kejseren som Gud, var et rituelt mord oppe på 'Satans trone'. På trappetrinene op til alteret blev mange dræbt pga. at de ikke ville fornægte sin tro på Jesus som Herre og Frelser.

En tysk arkeolog Carl Human fandt 'Satans trone' i Pergamum i næsten perfekt stand i slutningen 1800-tallet. Sten for sten blev den demonteret og fragtet med skib til Berlin. I 1902 fejrede kejser Wilhelm 2. genopbygningen af 'Satans trone', som det stolteste monument i hans regeringstid. Han gjorde dette til en storslået fest for guderne (læs: dæmoner).
.......

Ishtarporten (porten til helvede) fra Babylon til Berlin.

I 1898 besøgte samme kejser Wilhelm 2. det hellige land i egenskab af 'Konge i Jerusalem'. Året efter begyndte tyske arkeologer udgravningen af den gamle by Babylon. Bl.a. udgravede man den enorme processionsport, som førte ind i selve Babylon. Kong Nebukadnesars far satte følgende indskrift på grundstenen i Ishtarporten:

'På befaling af guderne Nabu og Marduk (Baal), som gav mig ordre til at sikre Babylons fundament midt i underverdenens hjerte, så at dets hoved kan kappes med himmelen, selv har jeg nu bøjet min nakke og gjort, hvad jeg er blevet befalet'.

Processions-indgangen til denne enorme Ishtarport er dækket med et utal af monstre og slange-drager, ialt 337. I hebraisk numerologi betyder tallet 'Sheol', altså 'afgrunden' eller 'helvede'.

I 1913 var Ishtarporten (læs: porten til helvede) monteret færdig i Berlin. Med 'satans trone' og 'porten til helvede' i Berlin havde 'ondskabens åndehær' fået en ny 'platform' i hjertet af Europa. Året efter startede Tyskland det, som skulle blive første verdenskrig. 10 millioner dør på fire år.

Hitler ærer 'Satans trone'.

I løbet af 1930 var hele Ishtarporten med processionsgaden genrejst i Berlin. I 1934 viste Hitler sin begejstring for Pergamonalteret ved at beordrede en reproduktion i et gedigent format af 'Satans trone', som blev rejst i Nürnberg. Dér holdt han sine onde åndsinspirerede taler. Og foran denne trone marcherede SS og tusinder andre deres 'hanemarch'... Og uden tvivl var det slange-drageguden, som selv talte gennem Hitler, da han ikke mange år efter kom med den 'endelige løsning' for det folk på jord, som Satan hader mest, nemlig jøderne... Som bekendt blev 6 millioner jøder dræbt. Krigen dræbte ialt 55 millioner mennesker.
 

Bibelkritik og liberalisme i Tyskland

Også på andre fronter arbejder ondskabens åndehær særdeles aktivt i Tyskland. Mellem verdenskrigene blev den tyske kirke f.eks. sæde for 'den moderne bibelkritik' og liberal teologi, hvor Bibelens guddommelige autoritet blev taget bort, Gud bliver frataget sin guddommelighed og rejste tvivl om, at Jesus er Guds Søn. Pinsevækkelsen blev betragtet som noget, som kommer fra afgrunden og jøderne blev frataget sit fremtidige kald og udvælgelse osv.

Til slut: Hvor sande er ikke de ord, som er beskrevet i Efeser kap. 6:

'...for vi har ikke en kamp mod kød og blod, men mod magter, mod myndigheder, mod verdens herrer i dette mørke, og mod ondskabens åndehær i himmelrummet'.
 

Refereret af Eskild Særkjær.
 

Til toppen af siden
Hvis denne siden ikke er fundet fra forsiden (index), så klik venligst her